dinsdag 2 april 2013

Yoghurtijs maken.

Met het zonnige weer van gisteren en de temperatuur die tot 8°C ging, kreeg ik spontaan al zin in een ijsje! De laatste jaren hebben J. en ik regelmatig yoghurtijs gegeten en dit wou ik zelf eens maken. Het leuke aan yoghurt ijs is dat je het zo gezond of ongezond kan maken als je wil. Volle yoghurt zorgt voor een dikkere textuur maar yoghurt ijs kan je ook perfect met magere, Turkse of Griekse yoghurt maken. Opties genoeg!
Het is helemaal niet moeilijk en je hebt geen ijsmachine nodig!

Wat heb je nodig:
  • 350 ml yoghurt 
  • 75 gr suiker 
  • 100 gr slagroom
  • eventueel fruit in heel fijne stukjes gesneden. 
Wat moet je doen:
  •  Klop de slagroom op tot een dikke en smeuïge massa. 
  • Voeg voorzichtig de yoghurt en suiker toe. Meng tot alles is opgenomen. 
  • Als je fruit wil toevoegen, doe je dit als laatste. 
  • Zet het geheel in een goed afsluitbaar bakje in de diepvries. 
  • Neem het elke 45 min. uit de diepvries en roer goed door. Zo wordt het mengsel gelijkmatig hard. 
Als je yoghurtijs klaar is kan je nog 1 of meerdere toppings toevoegen. Heerlijk met chocoladebolletjes, verkruimelde stukjes oreo of mikadostokjes. Als kiest voor een gezondere topping denk dan eens aan frambozencoulis of vers fruit. Hmmmm, dat het maar snel zomer is!
 
Bron

Frozen berry yoghurt and ice-cream cake

Bron

 Frozen Yoghurt with Berries
Bron

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten