zondag 28 april 2013

DIY: zelfgemaakte verzorgingsproducten!

Vandaag een tweede DIY op de blog die in teken staat van moederdag. Over 2 weken is het zover! Dat geeft ons nog even de tijd om zelf iets te maken. Deze week staat in teken van verzorging en tijd voor zichzelf!

Wat komt er in de kado?
- Een zelfgemaakte lichaamsscrub
- Zelfgemaakte badbruisballen
- Zelfgemaakte gezichtsscrub
- Zelfgemaakte handscrub
- Anti Stress Olie

De DIY's van de eerste 2 kan je hier en hier terugvinden!

Aan de slag met het maken van de gezichtsscrub! Deze DIY komt uit het boek Veggie in pumps.  
Wat heb je nodig:
- 3 EL fijngemalen havervlokken
- 1 EL ahornsiroop
- 1 EL (soja)melk

Hoe ga je te werk:
Het beste is om niets te mengen maar alles in ingrediënten los te geven. De scrub moet namelijk onmiddellijk aangebracht worden. Geef een bijsluiter mee waarin je het volgende schrijft:
"Verwarm de melk, roer de siroop erdoor en als laatste de havervlokken. Goed mengen en laat het 5 minuten rusten voordat je het gaat gebruiken. Maak eerst je gezicht nat, breng de scrub aan met draaiende bewegingen op je gezicht. Na de scrub, je gezicht goed afspoelen met water en tonic. Nadien een goed voedende crème aanbrengen"
Bron


Anti stress olie is een noodzakelijk iets voor elke hardwerkende moeder. Het is supermakkelijk en snel te maken, je hebt enkel babyolie en etherische olie nodig.
Gebruik bij voorkeur lavendel en citrusvruchten. Neem een leuk leeg en goed afsluitbaar flesje, giet hierin de babyolie en voeg enkele druppels etherische olie toe. Begin met een klein beetje, je kan telkens wat meer toevoegen maar zorg dat de geur niet te sterk wordt!
Sluit de fles af en maak er nog een mooie strik rond met een lintje. Nog even een kaartje of etiketje aanhangen en huppakkee, klaar!

Bron

Een handscrub is iets wat vele mama's ook kunnen appreciëren. Zeker diegene die in de gezondheidssector werken of die nog kleine kindjes hebben... Een verse handscrub is niet moeilijk te maken maar is niet lang houdbaar. Maak dit dus de dag zelf!
Meng 6 aardbeien met een eetlepel olie (amandel of olijf olie) en voeg hier nog suiker aan toe tot je een soort pasta krijgt. Beschrijving: "Scrub je handen, spoel ze nadien af en dep ze droog!"


Bron



Verpak ze mooi in een mandje met een strik er rond. Leg eventueel nog wat bloemetjes en haar lievelingskoeken of thee erbij.

Veel plezier ermee en fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten