zaterdag 6 april 2013

Lepelkoekjes maken!

Hoe schattig zijn lepelkoekjes? Dan heb ik het over de koekjes in de vorm van een lepeltje, niet over de boudoirs. Een leuke versiering bij een 'high tea' én handig tegelijk!
Je kan deze kant en klaar kopen maar geef toe, het is toch veel leuker om zo iets zelf te maken?

Vandaag het receptje op de blog! Nuja, je kan eender wel basis koekjes recept nemen. Wat belangrijk is, is de vorm die je eraan geeft.

Bron

Het recept wat ik gebruik:
  • 200 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 100 gr zachte boter
  • 1 losgeklopt ei 
Werkwijze:
  • Meng de boter met de suiker tot je een romige textuur bekomt.
  • Meng het ei erdoor en voeg nadien de bloem toe.
  • Kneed dit tot er een stevige bol ontstaat, verpak deze in plastic folie en laat 1u rusten in de koelkast. 
  • Bestuif een oppervlak met bloem en kneed het deeg kort door, zet ondertussen de oven aan op 180°C zodat deze kan voorverwarmen.
  • Rol het uit tot het ongeveer 0.5cm dik is. 
  • Snij de lepelvormpjes uit (met behulp van een echte koffielepel) of gebruik een passende uitsteker hiervoor. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes ongeveer 10min. tot ze goudbruin zijn. 
  • Laat ze afkoelen op een rooster. 
Je kan altijd nog een extra smaakstof toevoegen aan het recept. Voeg dit dan bij de boter en suiker wanneer je deze romig klopt. Denk bijvoorbeeld aan vanille, kaneel of probeer eens wat cacaopoeder!

De lepeltjes kan je zo gebruiken maar je kan ze ook vullen. Let wel op dat je dit doet vlak voor gebruik, anders kunnen de koekjes zacht worden. Een heerlijk toefje slagroom op een lepelkoekje bij een warme chocomelk? Hhhhhmmmm...

Smakelijk en geniet van het weekend!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten