donderdag 25 april 2013

Recept: Snelle pasta!

Er zijn zo van die dagen.... Waarop alles tegen zit, je te laat en doorweekt thuiskomt van een extreem drukke dag op het werk. De computers die meer crashten dan aan het werken waren, collega's die maar dossiers op je bureau bleven leggen en op de koop toe heb je beloofd om te koken vanavond... Geen paniek! Dit recept is makkelijk, snel én lekker! Je hebt weinig ingrediënten nodig en het staat binnen 10 minuten op tafel. Ideaal toch?

Wat heb je nodig voor 2 personen:
- Pasta (ik gebruik liefst tagliatelle maar eender welke pasta werkt hierbij)
- 250 gr mascarpone
- 250 gr champignons
- een scheutje melk
- een klein beetje boter
- peper, zout en nootmuskaat.

Hoe ga je te werk:
- Zet een kookpot met water en een beetje zout op voor de pasta.
- Smelt een klein beetje boter in een sauspan.


 - Snij ondertussen de champignons in schijfjes.
 - Als de boter gesmolten is voeg je de champignons toe.
 - Laat ze goudbruin bakken.
- Doe de pasta in het water wanneer dit kookt.
 - Voeg de mascarpone toe en laat deze smelten.
 - Dan krijg je dit resultaat. Omdat het best dik is, kan je dit wat verdunnen met een scheutje melk. Begin met een klein beetje, je kan altijd extra toevoegen!
 - Nog even kruiden...
 ...en dan lekker eten! Jummm!!



Smakelijk en tot morgen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten