vrijdag 8 maart 2013

VZW Zwerfkat in nood II.

Al enkele maanden waren J. en ik aan het plannen om een donatie te brengen naar zwerfkat in nood II. Een organisatie die zich inzet voor moederloze - of zwerfkittens en zieke of gewonde katten. Ze vangen hen op, verzorgen hen in gastgezinnen en proberen hen te herplaatsen waar mogelijk. Zwerfkat in nood II is niet vergelijkbaar met een asiel, zij werken uitsluitend met vrijwilligers en vangen hun katten/kittens op bij mensen thuis. Zulke VZW's zijn afhankelijk van donatie's en inzamelacties. Een mooie organisatie om te steunen!

Begin December begonnen we rond te vragen naar mensen die spulletjes hadden om te doneren, elke week als we naar de winkel gingen brachten we zelf wat eten of speelgoed mee en de website van zwerfkat in nood werd goed in de gaten gehouden om te zien wat ze konden gebruiken.

Na wat over en weer gemail, was het woensdag dan zover! Nog wat laatste kleine spulletjes bijkopen en we konden op bezoek bij Sabine, de voorzitster van Zwerfkat in nood II en Buddykat. Bij buddykat worden katten opgevangen die FIV hebben (= kattenaids) en dus ook gescheiden moeten worden van andere katten.
We werden heel vriendelijk onthaald en na een rondleiding konden we onze spulletjes gaan halen. Hier een greep uit wat we bij hadden:

Eten, speelgoedjes, verzorgingsmateriaal, administratief materiaal, hondenspulletjes (voor de zijtak adopteer een hond),...

We hebben ginds kennis gemaakt met de liefste katten, vaak met een traumatische achtergrond. Zo was er bijvoorbeeld: Tobias die niet zelf kan stappen, Guus, Wout en Igor die aidspositief maar zo lief en mooi zijn, graatmagere maar vol eetlust opa toeffie, een katje met een verleden van niesziekte en een nieuw opvangertje,... Kortom ze hebben hun handen meer dan vol, en dan heb ik het nog niet over alle bijkomende taken...

Kijk even mee naar enkele mooie snoetjes!Wat ze bij zwerfkat in nood II doen is echt een voorbeeld van dierenliefde. De mensen ginds verdienen een dikke pluim!!

Heb je ook zin gekregen om een financiële of materiële donatie te doen voor zwerfkat in nood II, of ben je op zoek naar een kat om te adopteren? Kijk dan zeker even hier!

Fijn weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten