zondag 24 maart 2013

DIY gezichtsmasker!

Goeiemorgen allemaal! Het is zondag vandaag, tijd om lekker lang in je bed te liggen en daarna in de zetel te gaan hangen. Een dagje om jezelf te verwennen en dat gaat zeker lukken met dit gezichtsmasker!

Een gezichtsmasker kan je in veel soorten kopen en is vaak vrij duur voor wat het is. Ook is het moeilijk om eentje te vinden wat perfect is afgestemd op jouw huid. Daarom vandaag een DIY maar ook wat tips om jouw huid weer heerlijk zacht te laten aanvoelen!

Wat heb je nodig:
- Op zich kan je veel ingrediënten gebruiken die je in huis hebt, kijk alleen altijd even goed na wat de werking ervan is op je huid. Zo gaat citroen bijvoorbeeld goed werken tegen puistjes maar werkt het ook als een soort scrub, wat niet altijd aan te raden is bij een gevoelige huid!

Ik heb volgende basis ingrediënten gebruikt:
- Yoghurt
- Honing
- (Olijf)Olie -> Werkt voedend bij een droge huid!


Hoe ga je te werk:
Wel, het is supersimpel.
Twee theelepels yoghurt mengen met 1 theelepel honing en 1 theelepel olie. Klaar!




Zorg dat je gezicht vrij is van make up, reinig het goed en smeer dan je masker erop. Laat het ongeveer 15 à 20 minuten zitten en spoel daarna af met lauw water.
Het enige wat je nu nog moet doen is genieten van je zachte huid! Met een tas thee en een leuk boek in de zetel misschien?

Geniet van de (luie) zondag!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten