donderdag 28 maart 2013

Recept: Biscuit!

Biscuit maken lijkt moeilijker dan het is. Veel mensen durven hier niet aan te beginnen maar eens je doorhebt hoe het werkt, ga je dit eens zo graag maken!
Het belangrijkste om op te letten bij biscuit is dat het een luchtig en zacht gebak wordt. Dit kan je enkel verkrijgen door niet téveel te mengen. Wanneer het laatste stipje bloem opgenomen is door het deeg stop je met mengen en ga je over naar het bakken!


Wat heb je nodig:

  • 60gr bloem
  • 6 eieren
  • 160gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr fijne suiker
  • 2el kokend water

Hoe ga je te werk:


  • Verwarm je oven voor op 180°C, je kan het best de boven en onder warmte gebruiken of een hete lucht oven. 
  • Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. 
  • Meng de bloem en zelfrijzende bloem en zeef dit 3 keer. 
  • Klop de gehele eieren in een grote kom dik en licht met een mixer (een dikke 5 minuten!). 
  • Voeg geleidelijk aan de suiker toe aan de eieren en meng dit telkens goed! 
  •  
  • Neem nu een metalen lepel, meng hiermee het bloemmengsel en water door de eieren. Bak ze 20 à 25 minuten. Laat ze enkele minuten afkoelen in de vorm, haal ze er daarna uit en laat verder afkoelen op een rooster. 
  •  


En tadaa!



 Nog enkele tips:
  • Je biscuit is klaar wanneer de randen loskomen van de vorm. Ook moet de biscuit een beetje meeveren als je er vanboven op duwt en kan je een tandenstoker of breinaald er insteken en zonder beslag weer uithalen. 
  • Als je een nog luchtigere biscuit wil, kan je ongeveer 1/4de van de bloem vervangen met maizena.
  • Op vlak van vulling kan je veel richtingen uit. Je kan fruit en slagroom gebruiken maar probeer ook eens iets anders. Zo heb ik een tijdje geleden een tiramisu biscuit gemaakt, heerlijk!! Vul de biscuit met een mascarpone mengsel en genieten maar! 
Veel bakplezier!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten