donderdag 7 maart 2013

Recept: Banoffeetaart

Het recept wat vandaag op de blog komt, zag ik oorspronkelijk op de website van kittehs cupcakes. De originele versie heb ik wat aangepast waardoor je een nog zoetere taart krijgt. Jummie!

Het vraagt wat tijd voordat deze klaar is maar geloof me, het is het wachten meer dan waard!

Ingrediënten:
  • 200 gr digestive koekjes
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 150 ml room 
  • 1 zakje klopfix
  • 3 EL suiker 
  • 4 rijpe bananen
  • Een blok melkchocolade 
Werkwijze:
  •  Als eerste moet je het blik gecondenseerde melk koken. Je neemt een kookpot, vult deze met water en legt het blik hier gesloten in. Breng dit aan de kook en laat 3 uur koken. Ga regelmatig kijken of er nog voldoende water in de kookpot zit. Als het nodig is om dit aan te vullen kan je dit makkelijk doen via de waterkoker, zo verliest het water zijn temperatuur niet. 
  • Als de gecondenseerde melk gekookt is, heb je dulce de leche! Zet dit nu gesloten aan de kant en laat ongeveer een uurtje afkoelen. 
  • Ondertussen kan je de koekjes fijnmalen, dit kan in een keukenrobot of in een plastiek zakje en dan maar met de deegrol erop slaan! Ook ideaal als je kwaad bent. 
  • Als de koekjes fijn zijn, meng je ze met de gesmolten boter. Bedekt hiermee de bodem van een ingevette springvorm en duw goed aan. Zet het geheel een uurtje in de koelkast. 
  • Als het koekjes-boter mengsel hard geworden is, is ook de dulce de leche ongeveer afgekoeld. Tijd een dikke laag dulce de leche over de koekjes te smeren, ik gebruik hier gewoon het hele blik voor! 
  • Hierop komen de plakjes banaan. Als je wacht tot dit punt om de bananen te snijden, gaan ze ook niet bruin worden.
  • Omdat het geheel nog niet zoet genoeg is gaan we nog een laag slagroom over de banaan smeren. Gebruik hiervoor de room, klopfix en 3 EL suiker. Meng dit met een handmixer tot het geheel stijf genoeg is. Maar pas op, als je té lang blijft mengen krijg je boter!! 
  • De slagroom giet je over de banaanstukjes.
  • Als afwerking kan je nog wat chocoladekrullen maken (een groot mes VOORZICHTIG over de chocolade trekken, waardoor er krullen komen) en deze over de taart strooien. 
  • Laat nog even in de koelkast opstijven en dan smullen maar! 
  • Bewaar de taart in de koelkast, ze blijft wel enkele dagen goed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten