vrijdag 29 maart 2013

Natuurlijke middeltjes bij een verkoudheid.

De papieren zakdoekjes vliegen er met de kilo's door, een stem die alsmaar schorder wordt, een rode neus die pijnlijk aanvoelt, tranende ogen. Jup, het is weer zover! Een verkoudheid...
Al enkele dagen heb ik een serieus geval hiervan opgelopen. Nét dat ene item waarvan je hoopt dat mensen er gierig mee gaan omgaan maar helaas!

Hoe kan je dit nu behandelen?
Antibiotica nemen heeft geen zin bij een gewone verkoudheid. Uitzieken is de enige boodschap. Maar je kan je immuunsysteem wel wat helpen.

Enkele tips:
- Bij een verkoudheid verlies je veel vocht. Je niest, snuit en hoest erop los. Belangrijk dus om dit te compenseren door van water je beste vriend te maken (eigenlijk moet dit altijd zo zijn..) . Niet zo gek van water? Probeer dan eens thee! Voeg wat honing toe en je hebt ineens een verzachtend middeltje voor je keel én vitamines! Zorg er wel voor dat het water niet te warm is wanneer je de honing toevoegt, dan schieten er nog weinig vitamines over...
-  Verse soep zit ook boordevol vitamines en vocht. Zorg er echt wel voor dat ze vers is, misschien kan je partner/moeder/vader/zus/vriend hiervoor zorgen? De waterige oogjes helpen hierbij ;)
- Slaap voldoende! Op tijd tussen je lakens kruipen met een lekker warm kersenpitkussen, is er iets beters bij een verkoudheid?
- Eet voldoende fruit zodat je toch nog wat meer vitamines binnen krijgt.
- Verzorg je huid door deze in te smeren. De plekjes die héél droog zijn (denk aan je neus en lippen) kan je best verzorgen door hier wat vaseline aan te smeren. Probeer dit te doen voordat je gaat slapen zodat het goed kan intrekken en je huid kan verzorgen.
- Indien je neus fel verstopt is en je hier iets aan wil doen kan je gebruik maken van stomen. Neem een kom met dampend water en een keukenhanddoek. Voel even met je hand boven de kom of de stoom niet te heet is. Ga dan boven de kom hangen met een handdoek over je hoofd, hou zakdoekjes bij de hand want je gaat ze goed kunnen gebruiken!
- Ga lekker lang in een warm bad zitten. Je spieren zullen hierdoor ontspannen, je neus gaat weer even open gaan en je hoofdpijn kan verlicht worden.
- Zorg ervoor dat je je handen regelmatig wast of ontsmet om zelf niet te vrijgevig te zijn naar anderen toe.


Hopelijk helpen deze tips een beetje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten