donderdag 21 maart 2013

Recept: Naanbrood!

Vandaag een Aziatisch receptje op de blog, naanbrood!

Er zijn verschillende recepten in omloop maar dit recept vind ik het eenvoudigst en lekkerst!

Wat heb je nodig:
-1 TL Suiker
-1 TL Gist
- 150 ml warm water
- 250 gr bloem
- snuifje zout
- 25 gr boter
- eventueel maanzaad, look,...



Werkwijze:
- Als eerste meng je de suiker en gist bij het warme water. Laat dit ongeveer 10 minuutjes staan tot je dit resultaat krijgt:

- Breng nu de bloem in een grote mengkom, maak een kuiltje in het midden en breng op de zijkanten zout aan. Giet in het kuiltje de mengeling van gist, suiker en water. Meng dit enkele minuten. (Lang leve de kenwood!)

- Zet het geheel op een warme en tochtvrije plaats voor een dik uur. De massa ziet er dan als volgt uit:

- Meng nog even door en maak dan kleine broodjes van ongeveer 1 cm dik.
- Verwarm de oven voor, zet de grillstand aan op de hoogste temperatuur.
- Leg aluminiumfolie op een bakplaat en boter deze in. Leg hier je deeg op en boter de bovenkant in.

- Plaats 3 minuten onder grill, niet vlak eronder want als je broodjes nog wat opkomen gaat het snel heel verbrand beginnen ruiken. (Been there, done that.)
- Haal ze na 3 minuten uit de oven, draai om en boter weer in.
- Herhaal dit nog 2x.
- Leg de broodjes op een rooster om af te koelen.

De broodjes zijn het lekkerst op de dag zelf. Heb je over of eet je ze niet onmiddellijk op? Wikkel ze dan in aluminiumfolie, zo blijven ze langer houdbaar.

Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten