donderdag 2 mei 2013

Recept: Quiche!

Een quiche is iets wat altijd smaakt. Je gebruikt ingrediënten die je lekker vindt en of je het warm of koud wil eten beslis je op de moment zelf.

Vorige week had zin om eens iets anders te eten voor lunch dus heb ik een quiche gemaakt met de restjes groenten van de dag voordien. Kijk maar even mee!

Ingrediënten en materiaal:
- Een pak bladerdeeg
- Groenten
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 25 ml room
- een handvol emmental
- peper en zout 
- bakerwten
- bakvorm 
- bakpapier


Werkwijze:
- Begin met het bladerdeeg blind te bakken. Hiervoor gebruik je een bakvorm waarin je bakpapier legt, vaak is dit al inbegrepen bij het bladerdeeg, nadien leg je het bladerdeeg. Hierop komt opnieuw een laagje bakpapier en daarna de bakerwten. De tweede laag bakpapier is nodig zodat je bakerwten niet in je bladerdeeg bakken.
- Verwarm de oven voor op 220°C en laat het bladerdeeg ongeveer 15 minuten blind bakken.
- Ondertussen kan je de vulling en groenten al klaarmaken.
- Mijn groenten stonden al klaar, boontjes en aardappelen! Hmmmm
- Voor de vulling gebruik je 3 eieren die je even losklopt. Voeg daarna de melk, room en kaas toe. Even afkruiden met peper en zout en het is klaar.
- Haal het bladerdeeg uit de oven als de 15 minuten voorbij zijn. Laat het enkele minuten afkoelen voordat je de bakerwten er uit haalt.
- Schik de groenten op het bladerdeeg en giet er nadien de vulling over.
- Bak nog ongeveer 20 minuten verder.
- Als je wilt dat je quiche  minder bruin ziet kan je eventueel aluminiumfolie er overheen leggen of ze sneller uit de oven halen. Let wel op dat ze doorbakken is!

Smakelijk en tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten