donderdag 28 februari 2013

Recept: Vegetarisch stoofpotje.

Vandaag een vegetarisch receptje voor jullie op de blog!
Het vegetarisch stoofpotje wat ik aan jullie ga voorstellen, is eigenlijk de vegetarische variant van "stoofvlees". Het moet een tijdje opstaan maar is op zich weinig werk.

Ingrediƫnten:

- Quorn blokjes (+/- 400 gr)
- 2 ajuinen
- 2 blaadjes laurier
- 3 teentjes kruidnagel
- bruine suiker
- azijn
- 2 sneden brood besmeerd met mosterd
- zout en peper

Werkwijze:

- Snij de ajuinen fijn en bak deze goudbruin, voeg daarna de quorn toe.
- Zet het geheel onder water en laat een 10 tal minuten koken.
- Voeg nu de kruidnagel, laurier, peper en zout toe, laat een half uurtje zachtjes koken.
- Voeg 2 Ć  3 eetlepels bruine suiker toe en verhoudingsgewijs evenveel azijn, laat dit een kwartiertje pruttelen.
- De sneden brood mogen nu op het oppervlak gelegd worden en laat deze op een zacht vuurtje oplossen (ongeveer anderhalf uur)

Heerlijk met gekookte aardappelen en erwten en wortelen of met frietjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten