donderdag 21 februari 2013

Cupcakes!

Vandaag een receptje op de blog!
Met het weekend in aantocht heb je misschien wel meer tijd om iets uit te proberen, enfin dat is bij mij toch altijd zo.

Het recept is een combinatie van mijn 2 favoriete dessert: tiramisu en cupcakes!

Wees voorbereid op een heerlijke caloriebom!

Ingredienten voor +/- 20 cupcakes:

- 130gr bloem
- 1 TL bakpoeder
- 4 eieren
- 110 gr lichtbruine suiker
- 50 gr boter
- 1 EL instantkoffie poeder opgelost in 2 EL kokend water of voor de rode vruchten variant: gebruik 2 EL rode vruchten coulis.

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Smelt de boter en laat wat afkoelen.
- Meng de eieren met de suiker tot het mengsel 2x zo groot is. Een handmixer of kenwood komt hier wel van pas!
- Voeg de helft van de bloem toe en meng,
- Meng de koffie met de boter en voeg de helft hiervan toe aan het eier-suiker-bloem mengsel, goed roeren!
- Het laatste deel van de bloem toevoegen, mengen en hetzelfde doen met het laatste deel van het boterkoffie mengsel.

Vul hiermee je cupcakepapiertjes en laat +/-20 minuten bakken!

Voor de topping meng je 250gr mascarpone met 125gr bloemsuiker. Voeg hier wat amandelextract aan toe en je bent klaar om je (afgekoelde!) cupcakes te versieren!

Veel plezier ermee en smakelijk! 

Zo zagen mijn cupcakes eruit, links de cupcake versie van de rode vruchten tiramisu en rechts de cupcake versie van de koffie tiramisu. Toegegeven: de versiering kon beter maar van smaak waren ze overheerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten